Γνήσια ή Απομιμήσεις; Με αυτούς τους τρόπους, ξέρετε!

Στο AliExpress και γενικά σε όλες τις Κινέζικες πλατφόρμες, μπορείς να βρεις και Γνήσια προϊόντα αλλά και απομιμήσεις.

Πως μπορώ να τα ξεχωρίσω;

Τα πράγματα που πρέπει να κοιτάμε σε αυτή την περίπτωση είναι 3.

    1. Να βεβαιωθούμε ότι το κατάστημα/seller έχει πολύ υψηλή βαθμολογία.

Εάν πάμε να αγοράσουμε Converse All Star παπούτσια, για παράδειγμα, από ένα κατάστημα/seller ο οποίος έχει 1 αστέρι και ελάχιστα buyer feedback, ενδεχομένως να την… πατήσουμε.

Εάν αντιθέτως πάμε σε ΑΥΤΟ το κατάστημα, είμαστε σίγουροι ότι τα παπούτσια που θα λάβουμε θα είναι ποιοτικά και αυθεντικά.
Γιατί;
Σε περίπτωση που μπήκατε στο κατάστημα που προανέφερα, θα είδατε ότι έχει χιλιάδες buyer feedback, δηλαδή καταναλωτές όπως εσείς που αγόρασαν από το συγκεκριμένο κατάστημα/seller, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και το βαθμολόγησαν με 5 αστέρια.

Η αξιοπιστία ενός καταστήματος/seller κρίνεται πρώτα από εμάς τους ίδιους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

    2. Να ελέγξουμε τις τιμές των προϊόντων.

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κοιτάμε εάν οι τιμές είναι… λογικές. Δε θα βρίσκαμε ποτέ ένα ζευγάρι Adidas με 20 και 30 ευρώ, ενώ κανονικά κοστίζει 100 ευρώ. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη, κι όχι μόνο στα παπούτσια. Σε αυτή την περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα είναι απομίμηση.

    3. Ψάχνουμε το λογότυπο «Εγγύησης Γνησιότητας»

Ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για να διακρίνουμε εάν ένα προϊόν είναι όντως γνήσιο, είναι η πιστοποίηση Εγγύησης Γνησιότητας.

Πολλά μεγάλα καταστήματα/seller, όντας απολύτως σίγουροι για τα προϊόντα που πουλάνε, μπαίνουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Με αυτό τον τρόπο σας παρέχουν μία παραπάνω εγγύηση ότι τα προϊόντα που πουλάνε είναι όντως αυθεντικά. Εάν λάβετε ένα προϊόν από κατάστημα που φέρεται να έχει το ανάλογο λογότυπο Εγγύησης Γνησιότητας, και μπορέσετε να αποδείξετε ότι είναι πλαστό ή απομίμηση τότε, το κατάστημα ΟΦΕΙΛΕΙ να σας επιστρέψει έως και τα διπλάσιαχρήματα της αξίας του προϊόντος. Οπότε μείνετε ήσυχοι!

Αναζητήστε τα παρακάτω:

1.

2.


Με αυτό εδώ, ο πωλητής σας εγγυάται για τα προϊόντα του, προσφέροντας σας μέχρι και τα τριπλάσια της αξίας του προϊόντως σε περίπτωση που το προϊόν που θα λάβετε δεν είναι γνήσιο.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το προϊόν που λάβατε μπορείτε πάντα να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω.

Μάθετε περισσότερα στο, Buyer Protection: Πως με προστατεύει το AliExpress στις αγορές μου.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *