Πως να αποφύγεις 100% το τελωνείο όταν ψωνίζεις από Κίνα.

Όπως έχετε παρατηρήσει μετά τις αλλαγές στην πολιτική του αγαπημένου μας τελωνέιου, πλέον όλα τα δέματα από τρίτες χώρες περνούν από… κόσκινο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΤΑ – ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ;

Πριν από μερικούς μήνες, βάσει προσωπικών εμπειριών και εμπειριών από αναγνώστες του CheapRush.com, υπήρχαν αρκετές πιθανότητες να φέρεις μέχρι και ακριβό κινητό χωρίς να περάσει από τελωνείο. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω το τελωνείο;

Ο Κινέζος βλέποντας τι γίνεται γενικά στις χώρες της Ε.Ε, δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει βρει νόμιμο τρόπο να παρακάμπτει τα «κερατιάτικα» των τελωνείων, και ειδικά του δικού μας που όσο να’ ναι ο ΦΠΑ στα 24%, τσούζει αρκετά.

Ο τρόπος αυτός λέγεται «τριγωνική αποστολή» των δεμάτων.

Η διαδικασία αυτού είναι απλή. Επειδή οι Ευρωπαϊκές αποθήκες των Κινεζομάγαζων είναι αρκετά φτωχές και τα stock τους είναι λειψά, έπρεπε να βρουν τρόπο να μας στέλνουν το πακέτο μας και να φαίνεται ότι έρχεται από Ευρωπαϊκή χώρα.

Ως γνωστόν οι αποστολές εντός της Ε.Ε δεν περνούν τελωνείο (με εξαιρέσεις πχ. στα αυτοκίνητα).

Τι είναι η «τριγωνική αποστολή»;

Στην ουσία ο Κινέζος στέλνει την παραγγελία μας από μία Κινέζικη αποθήκη, σε μία Ευρωπαϊκή που συνεργάζεται ή έχει αντιπροσωπεία. Εκεί, εκτελωνίζεται με σαφώς χαμηλότερους δασμούς και ΦΠΑ, αλλάζει η συσκευασία και η διεύθυνση απ’ όπου αποστέλεται (δηλαδή πλέον από κράτος της Ε.Ε) κι έρχεται στη διεύθυνση μας με ενδοευρωπαϊκή πλέον διαδικασία.

Ποια Κινεζομάγαζα υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία;

Ευτυχώς όλα τα μεγάλα μαγαζιά από τα οποία πραγματοποιούμε τις περισσότερές μας αγορές.

  • GearBest: με το Priority Line
  • Banggood: με το Priority Direct Mail
  • AliExpress: ανάλογα τον πωλητή. Δεν υποστηρίζουν όλοι οι πωλητές αυτή τη διαδικασία, οπότε για ογκώδη πράγματα και μεγάλης αξίας, συζητήστε πρώτα, να σας πει εάν μπορεί να το υποστηρίξει.
  • eBay: Η πλατφόρμα έχει την ίδια λογική με το AliExpress, οπότε ισχύει ακριβώς το ίδιο.

Το Geekbuying τα θαλάσσωσε τελευταία με το SF Express, οπότε μακρυά!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα δεδομένα αυτά μπορεί να αλλάξουν. Τίποτα δεν ισχύει για πάντα. Προς το παρόν όμως αυτές οι μέθοδοι αποστολής είναι ασφαλείς μέχρι να βρεθεί το πρώτο κρούσμα(όπως έγινε με το GeekBuying). Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε.

Καλές Κινεζοαγορές!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Πως να αποφύγεις 100% το τελωνείο όταν ψωνίζεις από Κίνα.”